Šukalo: Da odustanemo od svega i da nas svi zaobilaze?

GS
Šukalo: Da odustanemo od svega i da nas svi zaobilaze?

BANjALUKA - Banjaluka je proteklih godina dobila rekordna sredstva kroz međunarodne projekte zahvaljujući timu koji stalno radi na projektima.

- Trudimo se da iskoristimo svaku priliku kako bismo Banjaluci dali novi sjaj i omogućili sugrađanima bolji život u ovom gradu - rekla je ovo savjetnica gradonačelnika Banjaluke Milada Šukalo .

Ona je dodala da je do sada preko sedam miliona KM prikupljeno kroz donatorska sredstva, zahvaljujući kojima su se gradila igrališta, obnavljale škole, mostovi, modernizovao Dom omladine kao i realizovali mnogi dugi projekti.

– Dok mi dajemo maksimum i koristimo prilike za nove projekte, neki se bave kritikama, neprovjerenim informacijama i optužbama bez ikakvih dokaza. Pojedini su kritikovali upravo projekte rađene iz donacija, uprkos tome što nabavku nije sprovodio Grad, nego EU kroz svoje standardne procedure koje radi u svim gradovima – ističe Šukalo.

Ona dodaje da su se na meti kritičara našli i najljepšti projekti za koje Grad nije izdvajao novac, već kako kaže, su upravo rađeni iz donacija, poput igrališta u Trapistima i “Marakane”.

– Zar želite da odustanemo od svih donacija? Da nas svi zaobilaze i da ovaj grad i sve građane uskratimo za nove mostove, igrališta, škole i parkove? – upitala je Šukalo osvrćući se na kritike da najveći grad Srpske živi i opstaje od donacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana