Sufinansiranje projekata za mlade do 15.000 KM

J. T.
Sufinansiranje projekata za mlade do 15.000 KM

BANjALUKA - Odjeljenje za društvene djelatnosti objavilo je dva javna poziva, i to za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade u 2022. godini iz gradskog budžeta, te poziv za podršku projektima koji će biti realizovani u Domu omladine.

Iz Gradske uprave su napomenuli da su pozivi otvoreni do 11. jula.

- Uz redovni godišnji poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade, već drugu godinu zaredom raspisan je i javni poziv za sufinansiranje projekata čija će realizacija biti u Domu omladine, kako bi taj prostor “oživio” i mladima ponudio raznovrsne sadržaje - saopštili su iz Gradske uprave.

Dodali su da organizacije mogu prijaviti projekte za podršku, do 10.000 KM po projektu, iz sljedećih oblasti: zapošljavanje mladih; stambena politika za mlade; obrazovanje, kultura i fizička kultura; zdravlje i socijalna politika za mlade; informisanje mladih; ravnopravnost polova; mobilnost, omladinski rad i organizovanje; borba protiv nasilja i kriminaliteta; korišćenje slobodnog vremena i participacija u društvu; zaštita životne sredine i mladi; osobe sa invaliditetom i natalitetna politika i ostanak mladih u Banjaluci.

- Kada je riječ o projektima za Dom omladine, odnose se na sljedeće oblasti: zapošljavanje mladih; stambena politika za mlade; obrazovanje, kultura i fizička kultura; zdravlje i socijalna politika za mlade; informisanje mladih; ravnopravnost polova; korišćenje slobodnog vremena i participacija u društvu; zaštita životne sredine i mladi i osobe sa invaliditetom u Banjaluci. Sufinansiranje je moguće u iznosu do 15.000 KM po projektu - kazali su iz Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana