Subvencije zbog otežanog rada u Gajevoj ulici

J. K.
Subvencije zbog otežanog rada u Gajevoj ulici

BANjALUKA - Grad će putem subvencija podržati poslovne subjekte čiji je rad otežan zbog rekonstrukcije Gajeve ulice, kao što je i prošle godine podržao i ugostitelje u pješačkoj zoni u centru.

Ova odluka predložena je za avgustovsku sjednicu Skupštine grada, a kako je navedeno poslovnim subjektima biće obezbijeđena finansijska podrška za nadoknadu doprinosa zaposlenih radnika za period od početka radova zaključno sa 31. decembrom 2023. godine.

Nakon usvajanja odluke biće raspisan javni poziv na koji će se moći prijaviti subjekti koji posluju u zoni rekonstrukcije Gajeve ulice i to: samostalni preduzetnici, izdvojene jedinice samostalnih preduzetnika, privredna društva i poslovne jedinice privrednih društava.

- Nakon rekonstrukcije Gajeva ulica će postati šetalište obogaćeno brojnim sadržajima i svakako će uljepšati izgled centralnog gradskog jezgra. Riječ je o projektu kojim ćemo dobiti jedan potpuno novi koncept Banjaluke i centra, u kojem će pješaci imati prioritet - saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana