Strika: Zašto nije izabran sportista godine grada Banjaluka

GS
Strika: Zašto nije izabran sportista godine grada Banjaluka

Odbornik Socijalističke partije Srpske (SPS) u Skupštini grada Banjaluka Dragan Strika rekao je da prvi put od 2002. godine nije održana manifestacija Izbor sportiste godine grada Banjaluka.

"Iako su se sve sportske organizacije i pojedinci sa područja grada Banjaluka od 29. decembra 2023. godine do 29. januara 2024. godine mogli prijaviti za `Izbor najboljeg sportiste grada Banjaluka za 2023. godinu`, ova manifestacija nije održana, što je prvi put od 2002. godine da Banjaluka ne dobije laureate u sportu", rekao je Strika.

On je postavio pitanje gradskim vlastima kada se planira proglasiti sportista godine u Banjaluci, s obzirom na to da je ova nagrada dodjeljivana uvijek uz proslavu Dana grada, saopšteno je iz SPS-a.

"Populizam i partijašenje su ušli u sve pore Gradske uprave pa zato i ne čudi što se kalkuliše i sa sportistima. To je poražavajuće, jer sport mora ostati izvan politike. Umjesto da nagrađujemo one koji pronose lijep glas o našem gradu, svjedoci smo da sve veći broj sportskih klubova jedva opstaje", naglasio je Strika, koji je i nekadašnji fudbaler Fudbalskog kluba "Borac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana