Što prije usvojiti rebalans

J. Sa.
Što prije usvojiti rebalans

BANjALUKA - Gradski menadžer Bojan Kresojević pozvao je na usvajanje rebalansa, koji bi riješio pitanje funkcionisanja Doma zdravlja, subvencionisanja gradskog prevoza, povoljnijih mjesečnih karata za određene kategorije i subvencija koje omogućavaju povoljnije privatne vrtiće.

- Nerad Skupštine grada negativno je uticao na prihode grada. Mi smo na to upozoravali od samog početka godine. Mjerama koje smo preduzeli, a koje se odnose na povećanje naših izvornih prihoda, u određenoj mjeri uspjeli smo to da kompenzujemo - kazao je gradski menadžer.

Međutim, kako ističe, kada se na to doda s jedne strane smanjenje prihoda od indirektnih poreza i s druge strane neizbježno povećanje rashoda usljed poskupljenja, neophodno je proširenje budžetskog okvira.

- Ovom prilikom pozivam odbornike, prije svega Klub odbornika SNSD-a, da što prije prihvate prijedloge i daju svoje prijedloge kako bismo usvojili rebalans budžeta i kako bi korisnici socijalnih davanja dobili ono što zaslužuju - zaključio je Kresojević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana