Starčevica dobija još jedan vrtić

Jasmina Perišić
Starčevica dobija još jedan vrtić

Banjaluka - Naselje Starčevica trebalo bi da iduće godine dobije još jedan vrtić u ulici Prvih krajiških brigada.

Prema odluci Skupštine grada, Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dodijeljen je prostor gdje je nekada bila Gradska razvojna agencija.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Nataša Radulović je istakla da će ovaj prostor biti prvi koji će biti preuređen za potrebe vrtića u idućoj godini.

- Prostor ima oko 300 kvadrata i jako je lijep. Mislim da nam neće trebati mnogo novca za adaptaciju, kao što je to bio slučaj sa vrtićima u Krfskoj ulici i u objektu restorana "Ognjište" - rekla je Radulovićeva. Ona smatra da će kroz pojedine projekte obezbijediti dio novca.

- Nadamo se da će slovenačka vlada donirati trećinu sredstava, jer su nam već pomagali, a druge dvije trećine bismo mogli nadoknaditi beskamatnim kreditom, ali to ćemo još razmotriti zajedno sa gradom - rekla je Radulovićeva. Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Nenad Talić je rekao da je kao mještanin Starčevice podržao odluku za dodjelu prostora vrtiću na Starčevici.

- To je odlična ideja, jer ima dosta neiskorišćenog prostora koji je u vlasništvu grada, a ima li bolje ideje od te da bude dodijeljen vrtićima. Starčevica je veliko naselje i sigurno je da zaslužuje više vrtića - rekao je on. Prema njegovom mišljenju, ako sve bude išlo po planu, ovaj vrtić će sigurno početi sa radom naredne godine.

I predsjednik Mjesne zajednice Starčevica Đorđe Knežević je rekao da se raduje što će Starčevica dobiti novi vrtić.

- Starčevica je jedno od najvećih naselja a ove godine je upisan i najveći broj prvačića. Logično je da imamo puno mališana, pa bi nam novi vrtić dobro došao - rekao je Knežević.

Iz Gradske uprave su rekli da je Odjeljenje za društvene djelatnosti u plan prioriteta sanacije i adaptacije vrtića uvrstilo i ovaj vrtić.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana