Stanivuković želi razgovor sa strankama

K. Š.
Foto: Banjaluka.rs.ba

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković pozvao je sve političke organizacije koje su parlamentarne u Skupštini grada Banjalukena konsultacije koje će organizvati naredne sedmice, odnosno one stranke.

- Želim da razgovaram sa svim strankama o onim programima i mjerama koje je svaka od njih imala u svom programu, poput izgradnje mosta u Docu, rješavanje pitanje vodosnabdijevanja potkozarskih sela, javne garaže, vrtići – naveo je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, namjera konsultacija je da se definiše da li svaka stranka ostaje pri tom stavu i da li će danas ili sutra, kada se predloži rješavanje pitanja vodosnabdijevanja Tunjica jedan i dva i izgradnju kolektora, biti protiv toga što su imali u svom programu.

Ističe da mu je želja, prije svega, da grad Banjaluka i Skupština grada ima skupštinsku većinu oko mosta u Docu, kolektora, novih investicija, poslovnih zona, rješavanja pitanja vodosnabdijevanja, novog zelenila, javnih garaža, parkinga i ostalih važnih pitanja.

- Za mene je najvažnija ta većina, programska, konstruktivna, ona koja razumije potrebe u gradu i siguran sam da su to jedine politike koje bi Banjalučani nagradili i podržali.  Sve drugo nije dobro – rekao je gradonačelnik.

- Tema na sastanku koji ćemo imati jeste isti program koji je svaka stranka imala. Želim da odmah krenemo sa izgradnjom mosta u Docu, izgradnjom javnih garaža, vrtića. Otvoren sam da na tom sastanku razgovaramo, jer sam kao gradonačelnik zainteresovan za sve projekte koji se odnose na životne potrebe naših sugrađana – kazao je on.

Ovom prilikom pozvao je aktuelni saziv Skuptšine da se odmah kandiduje odluka o kapitalnom ulaganju za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja za Tunjice.

Tokom današnje konferenicije za novinare, istakao je i to da je stanje u gradu stabilno.

- Danas na računu imamo 22 miliona KM. U ove četiri godie pomogli smo svakoj porodici i uz sve te isplate smo imali velike kapitalne projekte. Uz sve izazove koje smo imali, vodili grad bez podrške Skupštine, političku kampanju kakvu smo imali, BanjaLuka danas stoji stabilno i spremna za nove izazove i pobjede – zaključio je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana