Stanivuković: Zaostale subvencije na računima do petka

J. Sa.
Foto: Agencije

BANjALUKA - Studenti, srednjoškolci, roditelji čija djeca idu u privatne vrtiće, svi čekaju subvencije i svoj novac, a grad još mnoge obaveze nije izmirio zbog neusvajanja rebalansa budžeta za 2023. godinu.

Rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da se mnoge stvari ne mogu predvidjeti te da su za vrtiće subvencije u septembru bile 2.270, tačnije broj djece za koju je trebalo roditeljima isplatiti novac, a u novembru taj broj je porastao na 2.400 djece, dok ih je sada 2.500.

- Treba naći novac za sve obaveze da se izmire. Konstantno dolazimo u problem sa isplatama, zbog čega se blokira grad.. Ninković se samo češlja dok selo gori - rekao je Stanivuković.

Kako je rekao, ne zna šta da kaže ljudima, jer 70 dana nema sjednice, a očito zbog toga neće biti ni rebalansa budžeta za prošlu godinu. 

- Pokazaću odgovornost prema građanima, makar i po cijenu ličnog komoditeta- naveo je Stanivuković.

Prema njegovim riječima svim studentima i stipendistima će već danas biti uplaćene dvije zaostale rate .

- Po istom principu ćemo isplatiti novembarske i decembarske subvencije za vrtiće. Trebaće nam nekoliko dana, ali u toku ove sedmice zaostala finansijska sredstva biće isplaćena - naveo je on.

Na računu imamo 12 miliona i potpisao sam mnoge odluke da se ljudima sve zaostale subvencije isplate, rekao je Stanivukovuć i naglasio da preuzima potpunu odgovornost za sve na čemu stoji njegov potpis. 

- Nudim Ninkoviću da zajedno napravimo tužbu protiv mene, jer će je sigurno poslije ovoga podnijeti navodeći kako nenamjenski trošimo sredstva - naveo je Stanivuković i rekao da će riješiti sve mimo Skupštine grada i ponovo pozvao sve odbornike da ze sjednica održi i da se riješe ključna pitanja.

Osvrnuo se na "podivljale" cijene vrtića, i rekao da razumije roditelje, ali da razdaljinu u izjednačavanju cijena privatnih i javnih vrtića treba polako preći.

- Plan nam je da subvencije sa 60 KM podignemo na 100 KM, i ko misli da je to milostinja, žalosno - naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana