Stanivuković zakazao novu sjednicu Skupštine Grada

GS
Stanivuković zakazao novu sjednicu Skupštine Grada

Gradonačelnik Draško Stanivuković u skladu sa Poslovnikom Skupštine Grada zakazao je redovnu sjednicu Skupštine za 14. avgust u 9.00 časova.

"Za održavanje sjednice potpisalo je 11 odbornika i hvala im", rekao je gradonačelnik.

Upitao je druge odbornike da li oni ne žele da bude sjednica, čak i kada su u pitanju odluke koje znače život – rješavanje pitanja vodosnabdijevanja potkozarskih sela, besplatni placevi za mlade bračne parove i dr, stoji na sajtu Gradske uprave.

"Nemojte se ovdje ljudima svetiti. Pitam svakog od njih pojedinačno. Poslovnik mi je dao mogućnost da zakažem sjednicu, ako to u određenom roku ne uradi predsjednik Skupštine i pošto su istekli ti rokovi zakazujem sjednicu za 14. avgust. Dragi odbornici svi koji ste potpisali odluku za održavanje sjednice dođite i da ljudi vide koji su to odbornici došli da rješavaju pitanje vode, a koji nisu. Predložili smo brojne tačke, među kojima pitanje vode za potkozarska mjesta, besplatne placeve i izvještaj EBRD-a. Pozivam i one odbornike koji do sada nisu potpisali da dođu na sjednicu i da pokažu imaju li volje da se ova pitanja riješe", zaključio je gradonačelnik.

Savjetnica gradonačelnika za pravna pitanja, Vedrana Prole kazala je da je gradonačelnik iskoristio svoje zakonsko pravo i u skladu sa članom 86 Poslovnika Skupštine Grada sazvao sjednicu, nakon što to nije uradilo skupštinsko rukovodstvo u roku od 15 dana od dana podnošenja inicijative.

"Nakon što je taj rok istekao, gradonačelnik je imao rok od osam dana da to učini što je i uradio i zakazao je sjednicu za 14. avgust. Sjednica je redovna, 30. po redu i na njoj se nalazi 85 tačaka, među kojima su i pitanja rješavanja vodosnabdijevanja za potkozarska mjesta, tačke koje se tiču dodjele besplatnih placeva za mlade bračne parove i izvještaj o napretku po ugovoru sa EBRD-om što je uslov za realiazciju projekta 'Voda 3'", pojasnila je Prole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana