Stanivuković: U oktobru o neradnoj nedjelji

Srna
Foto: A.Čavić

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da bi odluka o neradnoj nedjelji trebala da za gradski parlament bude spremna u oktobru i da ona u prvoj fazi predviđa skraćeno radno vrijeme.

Stanivuković je na aktuelnom času Skupštine grada pojasnio da se tokom ljeta priprema studija o neradnoj nedjelji i pojasnio da taj dokumenat treba da pokaže kako će ta promjena uticati na poslovni ambijent.

On je rekao da će odluka biti spremna za oktobar.

"Plan je da od tada počne tranzicioni period od šest mjeseci sa radnim vremenom do 13.00 časova. Od proljeća iduće godine bi trebala da stupi na snagu odluka o potpunoj neradnoj nedjelji za trgovce", rekao je Stanivuković.

Stanivuković je rekao da će mu za to trebati i podrška gradskog parlamenta, te da se nada da će je i dobiti.

Odbornici su usvojili dnevni red sa 91. tačkom, a u toku je izlaganje direktora Sportskog centra "Borik" Nenada Talića o izvještaju o poslovanju ovog centra u prošloj godini.

Na dnevnom redu je i odluka o određivanju prostora za održavanje javnih skupova, kojom bi bila omogućena sloboda javnog okupljanja i na drugim javnim površinama na području grada, a ne samo na Trgu Krajine i u Parku Mladen Stojanović, što je sada slučaj.

Na dnevnom redu je više regulacionih planova, te odluka o produženju zakupa pod posebnim uslovima za više udruženja, kao jedna vrsta podrške za njih.

Pred odbornicima je i prijedlog odluke o prenosu vlasništva novoizgrađene dvorane na Starčevici na upravljanje Sportskom centru "Borik", prijedlog odluke o subvenciji mjesečnih karata u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada za kategoriju penzionera.

Pred odbornicima je i prijedlog odluke o potpisivanju sporazuma o saradnji Nižnjeg Novogorada i Banjaluka, kao i izvještaji o komunalnoj potrošnji, građenju i uređenju zemljišta za prošlu godinu, izvještaji o radu u 2020. godini i planovi rada za ovu godinu institucija kojima je osnivač grad.

Peta redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka posljednja je pred ljetnu pauzu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana