Stanivuković traži vanredno zasjedanje Skupštine grada, iz SNSD-a kažu da prvo treba završiti započetu

Jelena Tanacković
Stanivuković traži vanredno zasjedanje Skupštine grada, iz SNSD-a kažu da prvo treba završiti započetu

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković zatražio je danas održavanje vanredne sjednice Skupštine grada, na kojoj bi se raspravljalo o investicijama u Banjaluci, dok iz odborničkog kluba SNSD-a kažu da je prvo potrebno završiti prethodno započeto redovno zasjedanje.

 

Stanivuković je poručio da je najkasnije naredne sedmice bitno da bude održana vanredna sjednica na kojoj će se, za sada, naći jedna tačka dnevnog reda koja se tiče investicija. Prema njegovim riječima, riječ je o četiri zainteresovana investitora koja žele da učestvuju na licitaciji.

- U pitanju je jedan inostrani investitor iz Italije, te tri domaća, dva koja već posluju u poslovnoj zoni "Ramići", te jedan domaći investitor sa područja Republike Srpske - rekao je gradonačelnik.

Dodao je će investitor koji ponudi bolje uslove kupiti halu u ovoj poslovnoj zoni, što znači direktan prihod u budžet.

- Govorimo o 150 radnih mjesta na početku, pa do 300 kroz dvije i po do tri godine. Ovdje je pitanje vremena, tim investitorima su važni mart i april kako bi na ljeto počeli da rade, te kako bi jedan pogon osposobili već ove ili naredne godine - poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić rekao je za "Glas Srpske" da je stigao zahtjev za održavanje kolegijuma za narednu redovnu, ali i raspravu o vanrednoj sjednici.

- Od početka sam se zalagao da djelujemo kroz investicije, ali samo ako smo detaljno upućeni - rekao je Ilić, dodajući da o investiciji u poslovnoj zoni u Ramićima nisu bili detaljno upoznati od strane gradonačelnika i gradskog menadžera.

Istakao je da će kolegijum odrediti dinamiku zasjedanja.

- Radi se o lažnoj licitaciji i svi znamo ko će pobijediti. Bilo kakvo ubrzavanje procedura ne može se prihvatiti. Vratimo se na sjednicu da raspravljamo o tome - rekao je Ilić.

Šef odborničkog kluba SNSD-a Dragoslav Topić rekao je da se najprije mora završiti već započeta sjednica.

- Ne može doći do vanredne sjednice, dok se ne završi redovna koju je gradonačelnik napustio bez obrazloženja. On na neki način omalovažava odbornike i Skupštinu - rekao je Topić za "Glas Srpske".

Šef odborničkog kluba Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Neven Stanić, rekao je da nema ništa protiv ulaganja pogotovo kad se radi o radnim mjestima.

- Nemam ništa protiv toga, naravno da su takve investicije dobrodošle i sigurno bi trebalo da se sagleda sve u vezi sa tim. Korektno je da se to uradi ukoliko su u pitanju radna mjesta - kazao je Stanić.

Ilić: Nastavak sjednice u petak, 11. marta

Sjednica Skupštine grada Banjaluka, koja je prekinuta prošle sedmice nakon što je zasjedanje napustio gradonačelnik Draško Stanivuković, biće nastavljena u petak, 11. marta, najavio je danas predsjednik gradskog parlamenta Mladen Ilić.
"Predlagač tačaka dnevnog reda /gradonačelnik/ se izjasnio da će biti prisutan na sjednici, tako da ćemo moći neometano da radimo i završimo 11. redovnu sjednicu", rekao je Ilić.

On je najavio da će sjednica Kolegijuma Skupštine grada biti održana u ponedjeljak, 14. marta i da će se tada izjasniti o narednoj redovnoj ili eventualno vanrednoj sjednici.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana