Stanivuković traži da skupštinska većina odustane od nekih amandmana

Srna
Stanivuković traži da skupštinska većina odustane od nekih amandmana

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je danas da je pozvao predstavnike većine u Skupštini grada da, kada je riječ o amandmanima na rebalans za ovu i budžet za narednu godinu, izaberu projekte u vrijednosti sedam miliona KM za koje smatraju da su važni, a da od ostalih odustanu.

Stanivuković je pozvao skupštinsku većinu da do 16 časova odustane od nekih amandmana jer smatra da nisu dobri po funkcionisanje grada i nekih javnih preduzeća.

On je naveo da je iskoristio “svoju institucionalnu obavezu i odgovornost da se bori da sutrašnja sjednica gradskog parlamenta ima svoj tok”, te da je na sastanku iznio svoje prijedloge, a da predstavnici političkih partija nisu ništa jer, kako je rekao, “nemaju mandat da to odlučuju”.

Stanivuković je naveo da ne pristaje da se gradu sa budžeta skine porez na nepokretnosti, čime bi, kako tvrdi, gradu bilo uzeto šest miliona KM. On je rekao da je pozvao radnike za koje smatra da su oštećeni predloženim amandmanima da sutra dođu ispred Gradske uprave prije sjednice gradskog parlamenta, koja počinje u devet časova.

Skupština grada Banjaluka zakazana je za sutra u devet časova i na njoj će biti razmatrani prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu i budžeta za narednu godinu. Kolegijum je na sjednici prošle sedmice sa dnevnog reda Skupštine grada povukao nekoliko tačaka, od kojih se pet odnosi na gradske prihode.

Skupština grada Banjaluka usvojila je 8. decembra nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu od 201.960.000 KM i Nacrt budžeta za 2023. u iznosu od 195.290.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana