Stanivuković: Hitno zakazati vanrednu sjednicu Skupštine u vezi sa socijalnim davanjima

GS
Foto: Grad Banjaluka

BANjALUKA - Zaista mi je kao čovjeku teško pala činjenica da nismo uspjeli isplatiti plate radnicima na bolovanju, jer u njihovim ustanovama (Centar za socijalni rad, Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje) nije budžetom predviđeno dovoljno sredstava na ovoj stavci.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, naglasivši da u vezi sa ovim pitanjem ne krivi rukovodioce ovih ustanova, jer, kako je kazao, početkom godine nije moguće precizno predvidjeti potreban iznos.

-U ovom trenutku SNSD ne daje nikakav odgovor da li je spreman da usvoji rebalans koji bi riješio sve nastale probleme, kako kada su u pitanju zaostale plate tako i pitanje funkcionisanja Doma zdravlja, subvencionisanja gradskog prevoza, povoljnijih mjesečnih karata za određene kategorije i subvencija koje omogućavaju povoljnije privatne vrtiće – istakao je Stanivuković.

Gradonačelnik je pozvao predsjednika Skupštine Grada da tokom ove sedmice zakaže vanrednu sjednicu kako bi sva ova tekuća pitanja riješili u korist radnika, ustanova i cijelog grada, ali i sve odbornike da pokažu političku i ličnu odgovornost i podrže rebalans.

-Nijedna politika, čak ni politički antagonizam, ne smije u Banjoj Luci da izaziva socijalne nemire pogotovo onda kada nema potrebe za tim, jer imamo rješenja za sve tekuće stvari koje se nalaze kako pred svakom opštinom i gradom, tako i pred našom Banjalukom – zaključio je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana