Stanivuković: Srbija uplatila novac Banjaluci: 3 miliona evra za školu u Adi, gradski park, atletsku stazu i stadion

GS
Stanivuković: Srbija uplatila novac Banjaluci: 3 miliona evra za školu u Adi, gradski park, atletsku stazu i stadion

BANjALUKA - Na račun grada Banjaluka uplaćena je novčana podrška Srbije od tri miliona evra, kazao je gradonačelnik Draško Stanivuković, tokom obraćanja na sjednici Skupštine grada.

On je poručio da će sredstva iz Srbije biti preusmjerena, prije svega, za školu u Adi, gradski park, te za atletsku stazu i stadion u naselju Lauš.

-Najznačajniji dio sredstava koja su stigla iz Srbije biće usmjeren za izgradnju škole u naselju Ada, pa je plan da se za tu namjenu izdvoji 2,2 miliona evra. Za ovaj projekat već je pripremljena sva neophodna projektna dokumentacija. Dio sredstava ići će za atletsku stazu, stadion i gradski park. Smatramo da su ovo značajni projekti – kazao je Stanivuković.

Istakao je da će Lauš dobiti moderan sportski kompleks, jer će u ovom naselju biti izdvojeno milion KM za izgradnju stadiona i profesionalne atletske staze sa osam traka.

– Prije svega želimo rasteretiti Gradski stadion, kako bismo omogućili kvalitetnije uslove i igračima Borca, a ujedno obezbijediti modernu stazu atletičarima. Važan projekat je i park i za tu namjenu biće izdvojeno oko 300.000 evra – zaključio je Stanivuković.

Dodao je da je njegov prijedlog  bio da se sredstva, dobijena od Srbije, preusmjere za projekat izgradnje mosta u Česmi, ali je sredstva za realizaciju istog ponudio republički nivo.

-Napravljen je dogovor da Grad Banjaluka riješi sve imovinsko-pravne odnose, pripremi svu neophodnu projektnu dokumentaciju i izradi idejno rješenje, a da izgradnju finansiraju  Vlada Republike Srpske i Putevi Republike Srpske – istakao je gradonačelnik, dodavši da su sredstva za projekat izgradnje mosta u Česmi planirana kroz rebalans budžeta, koji je ppotrebno usvojiti, kako bi s proljeća započela gradnja mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana