Stanivuković: Spremni smo da odmah imenujemo načelnike odjeljenja, predlažemo ljude koji već rade te poslove

J. Sa.
Stanivuković: Spremni smo da odmah imenujemo načelnike odjeljenja, predlažemo ljude koji već rade te poslove

BANjALUKA – Spremni smo da imenujemo načelnike odjeljenja u Gradskoj upravi odmah na vanrednoj sjednici Skupštine grada, koja će biti održana sutra, ako to znači deblokadu Banjaluke. Naš prijedlog je da ljudi, koji već tri godine rade svoj posao, budu i postavljeni na ta mjesta.

Rekao je to danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je održao sastanak sa klubovima odbornika u Skupštini grada u vezi sa održavanjem sjednice Skupštine grada. Kaže da su na sastanku bili i predstavnici višečlanih porodica, predstavnici javnih prevoznika i građani koji žive na teritoriji naselja Kuljani i Priječan, koji čekaju da im bude plaćena zamjena zemljišta.

-Ako su stranke okupljene oko SNSD-a u Banjaluci iskrene u onome što govore - da je i njihov cilj deblokada Banjaluke, imaju priliku da to i pokažu imenovanjem načelnika odjeljenja koji već profesionalno obavljaju svoje poslove. Ovo nije pojedinačno pitanje za svakog građanina, već pitanje interesa grada - rekao je Stanivuković.

Dodaje da je „očigledno da je SNSD-u i njihovim koalicionim partnerima i dalje cilj blokada Banjaluke, jer da nije tako, ne bi uslovljavali rad Skupštine grada izborom njihovog načelnika“.

- Nećemo s njima u koaliciju i to što nude, za nas je neprihvatljivo - rekao je Stanivuković.

Kako kaže, javnost želi da zna mnoge stvari, s obzirom na to da im mnogo toga nije poznato, a sve zbog neodržavanja sjednica na kojima treba da se donose bitne odluke.

-Skupštinska većina, predvođena SNSD-om, želi da ima svoje načelnike, što je jedno političko, a ne suštinsko pitanje. Ja ću predložiti vršioce dužnosti načelnika odjeljenja već na vanrednoj sjednici sutra, i to predložiću iste one ljude koji su kao ovlašteni potpisnici radili taj posao unazad skoro tri godine. Odbornici su mi rekli da je sutra vanredna sjednica Skupštine Grada, s obzirom na to da se predsjednik Skupštine, Ljubo Ninković nije odazvao ovom sastanku. Ipak, ne znajući da će biti vanredna sjednica, ja sam odluku o imenovanju v.d. načelnika pripremio. Stojim uz svoje ljude, načelnike, ljude koji su u proteklom periodu radili najteže zadatke – kazao je on.

Poručio je kako je "njegova želja od samog početka da se smanje političke tenzije i okupljanja građana, ali da on mora da reaguje kako bi Skupština radila svoj posao i usvajala bitne odluke za naš grad".

-Moramo da razgovaramo o odlukama koje donose prihode, poput EBRD-a, projekata „Voda 2 i 3“, javni prevoz, škola u Adi i ostala važna pitanja. Predstavnici višečlanih porodica rekli su nam da oni čekaju na placeve, jer smo za njih pripremili besplatne placeve i građevinske dozvole, besplatan priključak za vodu i kanalizaciju, te besplatan projekat za kuću. To je oko 60 hiljada KM, ovo pripremamo i za mlade bračne parove. Sve to ljudi čekaju, a sve to čeka Skupštinu Grada – istakao je on.

Dodao je kako su spremne i tri bitne tačke, koje takođe treba da budu usvojene i koje treba da se nađu na narednim sjednicama Skupštine Grada, a koje se tiču javnog prevoza.

-Pripremili smo tri odluke – odluku o javnom prevozu, studiji javnog prevoza, te finansije. Sve to znači da će oko 55 hiljada građana našeg grada imati potpuno besplatan javni prevoz.

Iskoristio je priliku da pozove javnost da prate redovnu sjednicu Skupštine Grada, koja je zakazana za četvrtak, 6. juli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana