Stanivuković: Sa dnevnog reda sjednice skinute tačke važne za funkcionisanje grada

Jelena Tanacković
Stanivuković: Sa dnevnog reda sjednice skinute tačke važne za funkcionisanje grada

BANjALUKA - Veliki broj tačaka koje donose prihode za grad, a trebale su se naći na sutrašnjem zasjedanju gradskog parlamenta, odbijene su na sjednicama skupštinskih komisija, što je onima koji su to uradili i bio cilj, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Stanivuković je istakao „da veliki dio odbornika radi ono što su planirali, a to je da na sjednicama komisija bez javnosti obaraju tačke koje bi se trebale naći na dnevnom redu sutrašnje sjednice“.

- Odbijene su tačke koje se tiču regulacionih planova, neradne nedjelje, rebalansa budžeta... Ppojedine odluke koje su odbijene odnose se na direktne prihode, odnosno donijeli bi u budžet grada devet miliona KM

- kazao je Stanivuković.

Ustvrdio je „da Gradski odbor SNSD-a Banjaluka nastavlja sa sistemskim uništavanjem grada“.

- Ova situacija će eskalirati, kada su u pitanju građevinske, ali i druge firme, odnosno radnici koji žive od ovih plata. Ovakve stvari se nikada nisu desile sve do izbora mene za gradonačelnika Banjaluke - rekao je Stanivuković.

Pozvao je predsjednika Gradskog odbora SNSD-a da objasni zašto se  ova pitanja neće naći na dnevom redu sjednice.

- Odluka o neradnoj nedjelji je pitanje privrede, a ne prava. Pogriješili su, a sutra neće da to priznaju. Ova odluka ide na dnevni red iako su oni rekli da se o tome ne raspravlja - rekao je Stanivuković.

Kako kaže, nemaju ni riješeno pitanje funkcionisanje gradskog prevoza u avgustu, jer većina insistira da se sredstva daju iz budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana