Stanivuković: Grad će morati nastaviti subvencionisati javni prevoz

Srna
Foto: Grad Banja Luka

BANjALUKA- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas nakon sastanka sa prevoznicima da će grad i dalje morati da nastavi da subvencioniše javni prevoz, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

"Moraćemo da subvencionišemo srednjoškolske, studentske i penzionerske mjesečne karte", rekao je Stanivuković.

Govoreći o mještanima iz naselja Ada koji plaćaju punu cijenu jer im nedostaje 200 metara do četiri kilometra udaljenosti, Stanivuković je rekao da je to problem i u drugim mjesnim zajednicama, te da će biti donesena odluka da grad i to subvencioniše.

Stanivuković je rekao da će krajem avgusta biti podijeljene mjesečne karte za sve srednjoškolce i studente iz porodica sa četvoro i više djece, te da grad ne odustaje od toga da svi penzioneri imaju besplatan javni prevoz.

On je rekao da odluka o novom cjenovniku u javnom prevozu, koju je na jučerašnjem zasjedanju usvojila Skupština grada, omogućila da se u 40 odsto slučajeva spasi redovno održavanje javnog prevoza.

Prema novom cjenovniku, koji na snagu stupa 1. avgusta, cijena pojedinačne karte u jednom smjeru koja se kupuje u autobusu iznosiće 2,30 KM, a na relacijama dužim od 10 do 15 kilometara, karta će koštati 3,5 KM.

Jedinstvena mjesečna karta za radnike će iznositi 78 KM, za studente i đake 51 KM, a penzionere 28 KM.

Osim ovih cijena, mjesečna karta za jednog prevoznika za radnike iznosiće 57 KM, za studente i đake 39 KM. Penzioneri će kartu plaćati 17 KM, djeca poginulih boraca koja pohađaju srednju školu i fakultet će plaćati 17 KM, kao i invalidi prve i druge kategorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana