Stanivuković protiv nastupa “Desingerice i Pljugice”

I.V.
Stanivuković protiv nastupa “Desingerice i Pljugice”

BANjALUKA-Banjaluka ne učestvuje u organizaciji i ne podržava održavanje koncerta izvođača pod nazivom “Desingerica i Pljugica”. Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, osvrćući se na najavljeni koncert, poručivši kako neprimjerene manifestacije i događaji dozvole od Grada neće dobiti.

-U vezi sa tim izdao sam naredbu svim našim preduzećima kao i nadležnim odjeljenjima da prilikom dobijanja zahtjeva za davanje u zakup javne površine analiziraju sam događaj i upoznaju se sa sadržajem istog koji se planira izvoditi na javnim površinama na teritoriji grada Banjaluka. Shodno tome, svi događaji i manifestacije koje se ocijene kao neprimjereni neće dobiti dozvole Grada – kazao je on.

Poručio je kako je dužnost gradske administracije da prate koje se to vrijednosti plasiraju djeci, omladini i sugrađanima.

Sličan scenario se odigrao nedavno i u Prijedoru, kada je i gradonačelnik Slobodan Javor tražio hitno otkazivanje koncerta pomenute muzičke grupe.

"Grad Prijedor nije bio upoznat, niti se na bilo koji način može dovesti u vezu sa organizovanjem ovog koncerta u našem gradu", navedeno je u saopštenju.

Duo “Desingerica i Pljugica” trebalo je da nastupi juče , ali je koncert koji je bio planiran za sinoć u Vodenom parku "Akvana" odgođen zbog Dana žalosti koji je proglašen zbog tragedije u Gradačcu.

Na društvenim mrežama Queen Estrade vidi se da je zakazan nastup grupe u Banjaluci, 23. avgusta u svadbenom salonu "Boldi" na Banjalučkom sajmu. 

Kakav će biti epilog priče ostaje da vidimo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana