Stanivuković: Vraćanje u prošlost ne vodi do rješenja

Jasmina Salopek
Stanivuković: Vraćanje u prošlost ne vodi do rješenja

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na sjednici se pojavio nakon više časova te je kazao da su se na današnjem zasjedanju Skupštine grada našle neke od najvažnijih tema, a jedna od njih je i vodovodni sistem Banjica.

-Moram da kažem da imam najveću moguću vjeru i optimizam na osnovu prijedloga i diskusija da će odbornici podržati ovu tačku, odnosno kreditno zaduženje - rekao je Stanivuković komentarišući tok redovne sjednice, odnosno tačke o kojima su odbornici raspravljali prije redovne skupštinske pauze.

-Možemo da se vraćamo u prošlost, u doba prethodnih administracija, kada radovi nisu dobro urađeni, da pričamo o tome kako Banjica nema upotrebnu dozvolu i druge važne akte, ali to ne dovodi do rješenja. Ljudi će imati sve više problema ukoliko mi ne riješimo ovaj vodovodni sistem, a procjena je da nam za to treba oko milion KM. Spremni smo da idemo po usvajanju ove odluke u postupak javne nabavke, da izaberemo izvođača radova i riješimo ovaj problem čim prije – poručio je on i naglasio kako je trenutno mnogo dodatnih vodovoda koje ova gradska administracija gradi i nadograđuje, ali da se oni upravo referišu na to da li je izvorište Banjica stabilna ili nije.

Od Banjice, kako je kazao on, zavisi i rezervoar u Donjim Kolima. 

-Rješavanjem Banjice rješavamo problem vode na platou Manjače, Donjih Kola i Bukvaleka. Uporedo sa ovim, radimo i Racune. Želimo da proširimo vodovodnu mrežu, želimo da 2024. godina bude godina kada će 98 posto teritorije grada imati redovno vodosnabdijevanje – kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana