Stanivuković predao inicijativu za besplatnu legalizaciju

Srna
Stanivuković predao inicijativu za besplatnu legalizaciju

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković predao je danas Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu za izmjenu Zakona o legalizaciji, prema kojoj bi legalizacija stambenih objekata građenih do 2004. godine bila potpuno besplatna, saopšteno je iz Gradske uprave.

Stanivuković je naveo da je srpski narod u strahotama rata, pogroma, rasijavanja ostao bez ognjišta u mjestima u kojima je živio, te je dolazio u razne gradove širom Republike Srpske, a najviše u Banjaluku, gdje je danas 10.000 aktivnih zahtjeva za legalizaciju, a sa ovom inicijativom i blizu 15.000.

On je istakao da je u ta teška vremena narod gradio kuće i snalazio se kako je znao i umio da se smjesti.

"Zvanično ne postoje te kuće i vlasnici ne mogu da ih prepišu djeci ili da na svoj kapital dignu kredit, jer nemaju dokumenata", rekao je Stanivuković.

On je naglasio da je ovo najodgovornija nacionalna politika koju grad i Republika Srpska mogu da sprovedu i da legalizacija bude potpuno besplatna.

Stanivuković je istakao da je grad spreman da se odrekne tog prihoda, jer je to, kako je rekao, ulaganje u budućnost, te da mu uliva optimizam podrška Vlade Republike Srpske i drugih republičkih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana