Stanivuković: Pred nama izazovni dani

K.Š.
Stanivuković: Pred nama izazovni dani

Redukcija se vrši ne da neko nema vode, nego jer je to jedini način da svi u jednom trenutku imaju vodu, kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući aktuelne izazove sa redovnim snabdijevanjem vode u pojedinim mjesnim zajednicama.

- Redukcija ne znači da mi imamo vodu pa ne želimo da je pustimo, nego da se voda akumulira, da napunimo sisteme, da imamo vodu i da je pustimo sugrađanima - istakao je Stanivuković.

Poručio je kako su u pojedinim mjestima postojali višedecenijski problemi, kojih više nema te da će biti riješeni svi oni izazovi sa kojima se gradska administracija suočava sada.

Naglasio je i to kako ovaj problem postoji već nekoliko godina te da gradska administracija planira da uloži 12 miliona KM da bi uradili potpuno novi sistem.

- Plan nam je da uložimo 12 miliona KM i cijeli sistem koji vodi ka Tunjicama zamijenimo jednim novim sistemom, koji može da podnese ovako velike suše - dodao je on.

Stanivuković je istakao da su pred nama izazovni dani, ali da grad i “Vodovod” ulažu maksimalne napore da svaki stanovnik ima vodu.

- U narednih od pet do sedam dana je izazov, ali uspjećemo da obezbijedimo da cijeli donji dio Dragočaja i Kuljani imaju vodu. Što se tiče potkozarskih sela i visinskih dijelova Ramića i visinske zone Dragočaja, tu možemo da radimo jedan sistem, a to je da u 24 časa svi imaju vodu 12 sati. Ulažemo maksimalne napore, dajemo sve od sebe, imamo najbolju namjeru da svi imamo vodu. Međutim, ovdje se radi o pogrešnim stvarima koje su urađene prije 10, 15 godina. Moramo raditi novi sistem i moraćemo uložiti velike napore - istakao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana