Stanivuković pozvao rukovodstvo Skupštine grada da otkažu sutrašnju sjednicu

GS
Stanivuković pozvao rukovodstvo Skupštine grada da otkažu sutrašnju sjednicu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zatražio je da vanredna sjednica gradskog parlamenta, koja je zakazana za sutra, bude pomjerena za drugi dan, jer se sutra, kaže, proslavlja Dan srpskog jedinstva, dodajući da nije vrijeme za političke rasprave.

Istakao je da će podržati Dom zdravlja, ali pod uslovom da se podrže subvencije za prevoz penzionera, djece iz višečlanih porodica i ZIBL-a.

- Na sutrašnju sjednicu zvanično ne mogu da dođem jer sam ranije dobio poziv da budem na drugom događaju u Nišu. Hajde da sutra praznujemo i budemo svi jedinstveni na ovaj praznik, a subota, nedjelja, ponedjeljak da budu političke teme. Hajde da riješimo problem višečlanih porodica, penzionera, problem DEPOT-a i ZIBLA- hajde da spasimo za nas dva važna preduzeća - rekao je Stanivuković.

Predsjednik gradskog parlamenta Ljubo Ninković, kaže da će vanredna sjednica biti održana sutra u 10 časova i da nije istina da skupštinska većina ne podržava ZIBL, ali i da je jedan od prioriteta imenovanje direktora Doma zdravlja.

- Potpuna neistina da imamo bilo šta protiv tačaka izuzev sadržaja koji moramo da analiziramo i vidimo šta su to namjere gradonačelnika i na koji način želi da upravlja gradom i da li to zaslužuje podršku. 500.000 KM smo dali na 700.000 KM da bi pomogli ZIBL, pogledajte koliko laži se iznosi da smo mi protiv, da ne želimo da pomognemo ZIBL-u - naglasio je Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana