Stanivuković pozvao maturante da se prijave u Domu omladine za isplatu novca

GS
Stanivuković pozvao maturante da se prijave u Domu omladine za isplatu novca

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je danas da će naći načina da isplate novac maturantima te da će Grad Banjaluka isplatiti novac svakom maturantu, bez obzira na to da li ide u privatnu ili javnu srednju školu.

– Kada smo rekli da želimo otplatiti trošlove maturske večeri nismo mislili na odijela, haljine i štikle već proslavu maturske večeri u ugostiteljskom objektu sa muzikom i slikanjem. Dogovorili smo da svakom maturantu isplatimo po 80 KM, dok par škola koje plaćaju tu proslavu 90 ili 95 KM, tim maturantima ćemo isplatiti po 95 KM  – pojasnio je Stanivuković, prenosi Srpskainfo.

On je istakao da je grad Banjaluka za ove namjene izdvojio 200.000 KM i to za 2.300 maturanata iz grada Banjaluke i opština iz kojih pojedini učenici srednjih škola dolaze.

Na pitanje odakle novac za to, Stanivuković je istakao da grad u budžetu ima novac za te namjene.

– Imamo stavku za jednokratna davanja i sa te stavke ćemo dati novac-  rekao je Stanivuković.

On je pojasnio da je sa saradnicima bio na sastanku sa predstavnicima Aktiva direktora srednjih škola regije Banjaluka na koji je došao i predsjednik skupštine grada Banjaluka sa inspektorom koji je postavljao niz neugodnih pitanja poput odakle gradu novac, kako će ga isplatiti i zašto.

– Pojedini direktori rekli da je to milostinja koju ne žele pojedini roditelji i maturanti. Onda je izašao (predsjednik Gradskoog odbora SNSD-a) Vlado Đajić i rekao da je to zloupotreba podataka i da od toga nema ništa. Nakon toga smo dobili dopis direktora srednjih škola da se plaše dati te podatke – istakao je Stanivuković.

Stanivuković je istakao da su direktori dvije škole, mimo Aktiva direktora, poslali spiskove za svoje škole, ali nije rekao o kojim školama je riječ.

Stanivuković je rekao da grad neće odustati od namjere da pomogne maturantima te je pozvao sve maturante i njihove roditelje da se sami prijave za novčanu pomoć. On je pojasnio da to mogu da učine od četvrtka u Domu omladine u Banjaluci.

– Pozivamo sve maturante, većina ih je punoljetna, da od četvrtka dođu u Dom omladine i prijave se. To mogu učiniti radnim danom od devet do 18 časova, a vikendom od 11 do 16 časova. Dakle, sad od ovog četvrtka do sledećeg četvrtka mogu da se prijave – poručio je Stanivuković.

On je dodao da maturanti trebaju da daju svoje ime i prezime, te donesu svjedočanstvo kao dokaz da maturiraju, mada grad ima te podatke.

Đajić je prije nekoliko dana rekao da podržava sve aktivnosti gdje se daje podrška mladim ljudima, ali da je stvarno skandalozno da neko traži podatke maturanata.

Đajić je istakao da "ne zna ni iz kojih stavki će se dati novac, niti iz kojeg dijela budžeta".

- Ogorčen sam kao ljekar na činjenicu, koju sam vidio neko veče na televiziji, da se podaci naših pacijenata koji su preležali kovid nalaze u Gradskom odboru PDP-a, da su oni te podatke odnijeli u partiju i to zloupotrijebili. I mi treba takvim ljudima da damo podatke svoje djece, žiro račun, adresu i broj telefona - rekao je Đajić.

On je apelovao na roditelje da dobro razmisle.

- Da vide šta će se uraditi i smijemo li takvim ljudima dati podatke svoje djece - poručio je Đajić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana