Stanivuković podržao inicijativu za održavanje vanrednog zasjedanja

Jelena Tanacković
Foto: Arhiva/A.Čavić

BANjALUKA - Mjesecima tražimo redovno funkcionisanje Skupštine, a istog sam stava i kada je u pitanju zahtjev odbornika, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Odbornicima u Skupštini grada Banjaluka, pojedinačno imenom i prezimenom, Milko Grmuša uputio je inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj treba da se donese odluka o rebalansu budžeta, ali sudeći po svemu Skupštinska većina neće podržati zasjedanje novog gradskog parlamenta.   

Stanivuković je rekao za "Glas Srpske" da se od početka mandata insistira na redovnim sjednicama Skupštine grada, kao i to da se one neredovno održavju, te da su febuarske sjednice odavno postale junsko/julske.

- Čak i onda kada se sjednice održavaju, mi ostajemo bez 50 do 60 odsto tačaka dnevnog reda, što nikako nije u redu. Odbornici su formalno - pravno uputili zahtjev, ali ja na tome insistiram na svakom kolegijumu,  jer je izuzetno važno da razgovaramo o finansijama Grada, odnosno o rebalansu - kaže Stanivuković.

Prema njegovim riječima,  potrebno je staviti u proceduru izmjenu regulacionog plana za centar grada, jer sada ne postoji adekvatan regulacioni plan i zbog toga postoje veliki gubitci.

- Prevelik je luksuz ne raditi avgust, septembar i prvu polovonu oktobra. Prevelik luksuz koji Banjaluka pored svih sankcija i opstrukcije ne može da podnese - zaključio je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana