Stanivuković otkrio uslov za dogovor sa „Autoprevozom”

Jana Kezić
Foto: A. Čavić

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je kazao da ne želi da ide u dogovore sa preduzećem „Autoprevoz“ bez Skupštine grada.

On je predložio da u petak bude održan sastanak kako bi bilo riješeno pitanje Stare autobske stanice te okolnih parcela, oko kojih se spore Grad Banjaluka i “Autoprevoz”.

Sastanku bi trebali bi prisustvovati i predstavnici svih političkih partija iz Skupštine grada te  „Autoprevoza“ kako bi se postigao kompromis.

- Trebamo donijeti zajednički stav o tom pitanju zato što je u pitanju imoivna grada i zato želim da se održi zajednički sastanak.

Sudskom presudom je rečeno da parking Stare autobuske stanice nije naš, to je gotovo.  Mi branimo Vidovdansku ulicu,  Muzej savremene umjetnosti i spomenik 12 beba. Oni pozivaju na sastanak na koji se ne bi odazvao sam. Predlažem da u petka u kabinetu gradonačelnika održimo sastanak u 12 časova i da nađemo rješenje. Prema pismu koje nam je stiglo, u tom preduzeću odustaju od dijela Vidovdanske ulicr,  muzeja i spomenika 12 beba, a da se oko naknade može pregovarati - kazao je Stanivuković.

Kaže da će do naredne deložacije Grada sa lokacije Stare autobuske stanice najvjerovatnije ponovo doći u toku ovog mjeseca te da on to želi izbjeći.

Nije dobio odgovor prisutnih odbornika na ovaj prijedlog.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković je istakao da nisu vodili razgovor o problemu slučaja „Autoprevoz“.

- Mi nismo bili za to da gradonačelnik skače sa vatrogasnih kola, niti nas je zvao tada, a sada nas zove kada je uprskao sve - rekao je on te dodao da će se konsultovati o daljim koracima.

"Autoprevoz" je dva puta pokušao da preuzme imovinu Stare autobuske stanice, ali u tome nije uspio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana