Stanivuković: Odgađanje sjednice dovodi u problem sve budžetske korisnike

Srna
Stanivuković: Odgađanje sjednice dovodi u problem sve budžetske korisnike

BANjALUKA- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković smatra da je nesvrsishodna odluka Kolegijuma Skupštine grada da bude odgođena sjednica parlamenta koja je trebala da bude održana u četvrtak, 25. marta, te da dovodi u problem sve budžetske korisnike.

Stanivuković je napomenuo da je na predloženom dnevnom redu sjednice i gradski budžet, te da će grad biti blokiran od 1. aprila ako ga gradska skupština ne usvoji na vrijeme.

-Ukoliko Kolegijum bude nastavio da odgađa sjednicu, dolazimo u situaciju da nemamo budžet i da privremeno finansiranje više ne važi, te da plate, socijalna davanja i druge stavke ne možete da isplaćujete - rekao je Stanivuković novinarima nakon sjednice Kolegijuma.

On je naglasio da je sve to neizdrživo za funkcionisanje grada, jer epidemiološka situacija može da potraje i do aprila.

.Zakon je eksplicitan i jasno je da niko ne smije nakon 1. aprila da isplati nijednu KM bez usvojenog budžeta. Ako bih to radio, bio bih krivično odgovoran, jer radim mimo zakona i mimo procedure -rekao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana