Stanivuković o snabdijevanju vodom: Riješena gotovo sva žarišta

K. Š.
Stanivuković o snabdijevanju vodom: Riješena gotovo sva žarišta

BANjALUKA - Sa vodovodnih sistema koje smo nanovo izgradili, iz tih dijelova Banjaluke za ovih sedam-osam dana suše nismo imali nijedan telefonski poziv.

 

Kada uzmete primjer Donjih Kola, Sokolovca, Rekavica, Jagara, Bronzanog Majdana ili Slavićke, ranije od maja do jula od 30 do 50 dana gotovo nikako nije bilo vode. Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković govoreći o aktuelnoj situaciji u vezi sa snabdijevanjem vodom. On je istakao da su gotovo sva žarišta riješena i u projekte vodosnabdijevanja uloženo oko 35 miliona KM.

- Slijedi nam izgradnja sistema ka Tunjicama jedan i dva, kao i izgradnja hidrauličkog modela koji bi mogao precizno reći koja količina vode je potrebna za ovaj novi sistem. Kada završimo reviziju projekta, idemo u nabavku i izgradnju tog hidrauličkog modela, čime ćemo riješiti izazov sa vodosnabdijevanjem i u tom dijelu Banjaluke - istakao je Stanivuković.

Podsjećamo, gradonačelnik je u subotu obišao Fabriku vode u Novoseliji i tom prilikom naglasio da je u 54 mjesne zajednice vodosnabdijevanje uredno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana