Stanivuković o novim saobraćajnicama: Biće novih traka, psiholozi rekli da je potrebna rutina!

Jana Kezić
Stanivuković o novim saobraćajnicama: Biće novih traka, psiholozi rekli da je potrebna rutina!

U banjalučkoj Ulici Vuka Karadžića od Narodne skupštine Republike Srpske prave se četiri trake, umjesto dvije koliko ih je do sada bilo, rekao je danas gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Stanivuković je istakao da je samo iscrtavanje jednosmjerne saobraćajnice bilo jedan posto od onoga što planiraju uraditi.

- Saobraćajna revolucija je počela i nastavlja se. Šta se sada radi? Od Aleje Svetog Save i Ulice Vuka Karadžića sada pravimo aleju sa četiri trake. Od postojeće dvije trake, sada će biti četiri nove trake. Ključna žila kukavica koja spaja istočni i zapadni tranzit, najprometnija avenija i aleja će dobiti novu dimenziju i jednu novu širinu – istakao je Stanivuković.

Ovim intervencijama u saobraćaju, od poteza Narodne skupštine RS do glavne zgrade m:tel i Medicinske elektronike, Stanivuković kaže da će u tim potezima doći do pomjeranja ivičnjaka i proširivanja saobraćajnih traka na način da nijedno drvo, zelenilo, grančica neće biti ugrožena.

- Plan je da radovi budu gotovi do nedjelje naveče kako bi sve do poneđeljka bilo pušteno, ali to sve zavisi od samog vremena koje nam nažalost ne ide u prilog – rekao je on.

Podsjećamo, jednosmjerni saobraćaj uveden je u ponedjeljak u samom centru Banjaluke.

- Ovim intervencijama u saobraćaju, kod poteza Skuštine RS ka zgradi M:tela doći će do pomijeranja i izmještanja ivičnjaka, te prosirivanja saobraćajnih traka,na nacin da nije drvo i ništa neće biti ugroženo - rekao je Stanivuković.

Kružni tok kod crkve Svete trojice, kako kaže, jedna traka vodi do pozorista, a sada ce biti dvije trake.

Stanivuković je istakao je da su radovi danas počeli, a ako vrijeme posluži plan je da do poneđeljka sve bude gotovo i profunkcioniše.

- Čujemo da se priča da su neke linije vec izbrisane. Svjesni smo toga i dogovorili smo tri nova premazivanje u narednom periodu. Radili smo po kiši i nismo imali dodatno vrijeme - kazao je Stanivuković.

On je građane pozvao je na strpljenje.

- Ovo su sve hrabri potezi i pozivamo sve ljude na strpljenje dok se svi radovi ne zavrse – poručio je gradonačelnik Banjaluke, dodajući da su „psiholozi rekli da je za novi režim potrebno da se stekne rutina i navika“.

Istakao je da će radovi na kružnom toku kod "Ekvatora" biti završeni za deset dana i dodao da nisu dobili nikakav dopis, te se radi o sumanutoj politici, a u kabinet Gradonačelnika došla je i krim policija.

Kako on kaže Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada, je pokrenuo postupak ulidanja građevinske dozvole.

- On, koji bi se trebao boriti za grad i da imamo građevinsku dozvolu, pokreće reviziju, ocjenu ustavnosti i zakonitosti, odnosno postupak da se nama oduzme pravosnažna građevinska dozvola - rekao je on. Dodao je da Ninkovic ima mjesečnu platu od grada 5.000 KM i živi na grbači građana, a ne bori se za građane.

- Mi radove nastavljamo i mi ćemo radove završiti - rekao je on, te dodao da nisu dobili dopis, te da imaju pravosnažnu građevinsku dozvolu po kojoj postupaju.

Radovi se kako kaže odvijaju nesmetano.

- Jutros je nenajavljeno došla kriminalistička policija, te tražila dokumentaciju o izgradnji kružnog toka kod Ekvatora, ja sam se samo grohotom nasmijao jer radimo sve po propisu, ali ovo nam je dalo dodatnu motivaciju za daljim radom - rekao je Stanivuković.

Dodaje da rade pošteno te da su dali dokumentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana