Stanivuković o najavljenom štrajku u vrtićima: Ne pristajem na političke ucjene

M.V.
Stanivuković o najavljenom štrajku u vrtićima: Ne pristajem na političke ucjene

BANjALUKA - Prvo se dođe na razgovor, kada se iscrpe svi modaliteti razgovora onda se mogu preduzimati koraci u vezi sa štrajkom. A preduzeti tako radikalne mjere - to je politička ucjena na koju ja kao covjek ne pristajem.

Rekao je to gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković povodom najave radnika Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje da će 20. oktbora stupiti u generalni štrajk.

-Dama koja je iznosila zahtjeve radnika ispred Sindikata radnika kao i sam Sindikat, promašila je vrijeme i trenutak iznošenja zahtjeva kojima žele povećanje plata za radnike Centra - rekao je Stanivuković i naveo da je grad uradio sve, povećao radnicima plate za 50 KM, što je za vrtić pola miliona godišnje.

- Sve su ovo lažne tenzije jer ne žele svi radnici štrajk.  Neće doći do sastanka sa gradonočelnikom dok se ne smire lažne tenzije. Pozivam sve radnike da nastave da rade svoj posao - rekao je Stanivuković, dodajući da je on preuzeo odgovornost da poveća plate radnicima Gradske uprave.

-To što njihova direktorica (Jelena Kurtinović) to ne želi je njihovo pitanje, a ne moje – istakao je Stanivuković. rekao je gradonačelnik Banjaluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana