Stanivuković: Nemamo rebalans iako smo ga dobili

J. K.
Stanivuković: Nemamo rebalans iako smo ga dobili

BANjALUKA - Naredna, 19. sjednica Skupštine grada biće održana 29. decembra sa početkom u devet časova, a na dnevnom redu su prijedlozi rebalansa za 2022. i budžeta za 2023. godinu, odlučio je Kolegijum Skupštine.

Potpredsjednik Skupštine grada Saša Čudić kazao je da odbornike očekuje razmatranje najvažnijih pitanja, među kojima su prijedlozi rebalansa za ovu i budžeta za narednu godinu.

Gradonačelnik Draško Stanivuković zatražio je da se o rebalansu raspravlja na vanrednoj sjednici kako bi bilo više vremena da se novac rasporedi s obzirom na to da je kraj godine.

- Pristali su da se raspravlja o rebalansu budžeta dan pred vikend. Hipotetički gledano, kada bi jednoglasno usvojili ovakav rebalans, ne bismo stigli potrošiti ta sredstva taj dan, što znači da rebalansa nema - kazao je gradonačelnik.

Njegov uslov, kako je kazao, bio je da rebalans mora ići na vanrednu sjednicu par dana prije Nove godine.

- Ako imate 20 miliona, od čega dio treba da date Centru za socijalni rad da bi se isplatila sredstva za pomoć i ugrožene, da biste pomogli ustanove, preduzeća, da biste bili podrška za izgradnju teniskog terena za dolazak Đokovića, vama treba minimalno nekoliko radnih dana da to uradite. Rebalans koji, i ako se usvoji u četvrtak, u petak stupa na snagu, nije nikakav dogovor. Nemamo rebalans iako smo ga dobili - poručio je gradonačelnik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana