Stanivuković uveo demonstrante u Gradsku upravu i poručio: Nema plate za odbornike i Ninkovića

Jasmina Salopek
Foto: J. Salopek

BANjALUKA - Odbornici kao ni predsjednik Skupštine Ljubo Ninković od danas neće dobijati plate, istakao je gradonačelnik Banjaluke pred okupljenim građanima ispred Gradske uprave, a nakon govora uveo je u Gradsku upravu građane koji su protestovali ispred zgrade.

Oni su izviždali odbornike koji su prolazili pored njih dok su išli na sjednicu Skupštine grada, a jedan građanin pokušao je da napadne šefa kluba odbornika SNSD-a Dragoslava Topića, ali je reagovalo obezbjeđenje.

Vanredna sjednica Skupštine grada Vanjaluka na čijem dnevnom redu je stanje u preduzeću "Akvana” potom je odgođena jer se poslanci ne osjećaju bezbjedno.

Stanivuković je rekao da je ukidanje plata to „jedna od mjera za nerad Skupštine grada“.

-Ko god ne radi neće imati platu. Navedite mi grad koji 90 dana ne održava nijednu sjednicu Skupštine - naveo je Stanivuković.

Stanivuković je najavio i da će Ninkovićev kabinet biti izmješten iz Gradske uprave.

- Izbacićemo ga iz zgrade jer ne radi svoj posao, a plata mu je kao plate tri hirurga - rekao je Stanivuković.

Dodaje da su njegovi prethodnici imali 40 sjednica, a oni do sada duplo manje.

- Sjednice Skupštine su važne. Budžet Banjaluke je 200 miliona maraka, ali zbog neodržavanja skupštine mi smo u problemu", rekao je on i dodao da je predložio 92 tačke na kolegijumu, ali da su sve bitne skinute.

Dodaje da su ugroženi likvidnost grada, plate i davanja, odluke o besplatnim građevinskim dozvolama i besplatnim placevima.

-Zbog ovog stanja i ugroženosti budžeta, moramo da obustavilo plaćanje prema spoljnim saradnicima kako plate ne bi bile ugrožene. Odbornici od danas neće primati plate – naveo je Stanovuković i podvukao da ko god ne radi, neće imati platu.

Na kraju obraćanja, okupljenim građanima je poručio da odlazi na vanrednu sjednicu Skupštine, koja bi trebalo da se održi danas, kao i da će se vratiti, ukoliko sjednica ne bude održana.

-Ovdje nisam zbog sebe nego zbog svih nas - rekao je on.

Nakon jučerašnjeg poziva gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića određeni broj građana okupio se ispred Gradske uprave , a Stanivuković je izašao pred njih i nakon govora pozvao ih je da uđu u prostorije Gradske uprave i prođu kroz njegov kabinet.

– Dobro došli. Ovo je sve svakako vaše, ovo je vaša zgrada – rekao je Stanivuković.

Mnogi su pitali gdje je gradonačelnikov kabinet, a onda sjeli za sto. Među okupljenima ima i djece.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana