Stanivuković: Nema novca za pjevače za Novu godinu i obilježavanje 9. januara

J.K.
Stanivuković: Nema novca za pjevače za Novu godinu i obilježavanje 9. januara

BANjALUKA - Odbornici skupštinske većine predložiće veliki broj amandmana na rebalans budžeta za 2022. godinu, u iznosu od 15,5 miliona KM, što je duplo više u odnosu na prošlogodišnje amandmane, kazao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, na današnjoj konferenciji za novinare.

-Veliki broj amandmana skupštinske većine do sada je najveći napad na budžet i finansije Grada.  Skupštinska većina predvođena SNSD-om išla je do te mjere da nijedan manji projekat nisu podržali. Ovi njihovi amandmani na budžet su odraz ličnog animoziteta prema meni i Banjaluci - rekao je Stanivuković.

Na ovaj način, kako je kazao, Gradski olimpijski bazen i “Akvana”, mogu da postoje samo do 31. decembra. Kako kaže, skupštinska većina napravila je presedan i skinula iznos za goriva neophodno za funkcionisanje Civilne zaštite i Vatrogasne brigade, i to 125.000 KM i uz to 10.000 KM u narednoj godini.

- Projekti, koji je kandidovala Gradska uprava, kao što su vidikovac na Banj brdu, urbane tržnice i još mnogo, skinuti su - rekao je Stanivuković. Dodaje da je skupštinska većina skinula i sredstva za obilježavanje Nove godine i 9. januara, ali i drugih manifestacija.

- Ne interesuje ih nijedan prihod grada. Porezi na nepokretnost smanjeni su na minimum, kao da to Banjaluci ne treba. Milion je skinut za održavanje higijene, a stavili su novac gdje su direktori njihov kadar. Prema njima - šta će nam vidikovac na Banj brdu, kome trebaju urbane tržnice, šetalište u Česmi, podzemni kontejneri... Nemamo novac da platimo pjevače za Novu godinu i obilježavanje 9. Januara - rekao je Stanivuković.

Dodao je da svaki gradonačelnik, osim njega, ima realokacije u budžetu.

- Pare iz rebalansa u iznosu od 2,3 miliona KM prebacuju za most u Docu, a koji propadaju jer se moraju iskoristiti do 31. decembra. Opet pare daju republičkim ustanovama. Ovi amandmani su tri puta gori u odnosu na one prethodne - rekao je Stanivuković.

Dadao je da mu jedino preostaje da sve odbornike pozove na razgovor sutra ujutru u devet časova.

- To je jedina mogućnost da se pokuša pronaći rješenje. Koristim posljednju priliku do četvrtka, “dana D”. Mogu da pozovemo na dan sjednice vatrogasce, radnike GOB i “Akvane” da dođu na protest ispred Gradske uprave - rekao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana