Stanivuković: Ne šljivim Đajićeve ultimatume

GS
Stanivuković: Ne šljivim Đajićeve ultimatume

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je, komentarišući zahtjev predsjednika banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Vlade Đajića za hitnu isplatu naknada za porodilje i zdravstvene radnike, “da ne šljivi njegove ultimatume“.

Dodao je da sa ovim ne kaže da neće biti isplaćene naknade zdravstvenim radnicima i porodiljama, te da će to biti razmatrano, prenose „Nezavisne“.

-Đajić neka se pozabavi funkcionisanjem Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i dugom ove ustanove od 80 miliona KM, te kašnjenjem doprinosa prema radnicima. U Gradskoj upravi ništa ne kasni i svi doprinosi za radnice su isplaćeni - rekao je Stanivuković.

Đajić, koji je generalni direktor UKC-a Srpske, istakao je da traži isplatu po 500 KM svim zdravstvenim radnicima i porodiljama iz Banjaluke.

-Ovu odluku donijela je Skupština grada Banjaluka, te je to pravo, ali i potreba i porodilja i zdravstvenih radnika, koji su zaslužili ovakvu naknadu. Odluku je potvrdio i Ustavni sud Republike Srpske. Ne trpimo odgađanje i nećemo ga dozvoliti - poručio je Đajić.

Stanivuković je na konferenciji za novinare rekao da je od početka njegovog mandata Skupština grada Banjaluka sve dobre prijedloge odbila, te ih nabrojao.

-Sve su odbili. Od početka i usvajanja budžeta, pa do imenovanja mog zamjenika, pa odbijanje gradnje velikog gradskog parka i tako dalje - kazao je Stanivuković.

Istakao je da 40 miliona KM stoji na računu grada jer Skupština ne dozvoljava da se oni potroše.

-Matematičkom jasnom računicom može se zaključiti da se o rebalansu budžeta od 17 miliona KM može razgovarati tek krajem decembra, a te se pare do kraja godine moraju potrošiti - naveo je Stanivuković.

Dodao je da se su tražili prijedlog za vanrednu sjednicu koju je skupštinska većina odbila.

-Zakon kaže da Nacrt budžeta mora biti do 15. novembra, ali oni odbijaju. Ovo je nevjerovatno da mi imamo ovoliki novac na računu, a ne smijemo ga trošiti - kazao je Stanivuković.

Naveo je da je svaki šef odborničkog kluba dobio na kućnu adresu prije 10 dana papire da predloži neke projekte u budžetu za narednu godinu, ali da niko od njih nije odgovorio.

-Pozvali smo ih na sastanak, ali niko se nije odazvao. Mi ih opet pozivamo da se sastanemo- naglasio je Stanivuković.

Šef Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Dragan Milanović kazao je da će neki odbornici pokrenuti inicijativu za zakazivanje sedme redovne sjednice gradskog parlamenta.

-Razlog je potreba da se što prije uđe u proces usvajanja budžeta za 2022. godinu.Potrebno je ostaviti jedan određen period za javnu raspravu, pa da u decembru imamo prijedlog budžeta - naveo je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana