Stanivuković: Naredne godine više novca za dnevne centre

J. K.
Stanivuković: Naredne godine više novca za dnevne centre

BANjALUKA - Sredstva koja grad izdvaja iz budžeta za rad dnevnih centara u narednoj godini biće povećana, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon sastanka sa predstavnicima udruženja koji na području grada pružaju usluge dnevnog zbrinjavanja.

On je takođe rekao da je razgovarano i o daljim planovima i potrebama ovih udruženja, kao i o ideji da korisnici dnevnih centara dobiju olakšice kada je u pitanju prevoz.

- Ovim divnim ljudima dugujemo veliku zahvalnost što uz podršku grada vode brigu o nekima od najosjetljivijih kategorija našeg stanovništva - kaže gradonačelnik.

Na području grada funkcioniše sedam dnevnih centara koji u okviru dnevnog zbrinjavanja najosjetljivijim kategorijama našeg društva pružaju različite vrste organizovanih dnevnih usluga poput ishrane, njege, čuvanja, brige o zdravlju, vaspitanja i obrazovanja, psihosocijalne rehabilitacije, radne okupacije, kao i usluge boravka izvan vlastite porodice. Takođe, na području grada organizovan je i poseban centar za brigu o starim licima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana