Stanivuković najavio peticiju za smjenu Ninkovića, on mu poručio da je teatralan

Jasmina Salopek
Stanivuković najavio peticiju za smjenu Ninkovića, on mu poručio da je teatralan

BANjALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će sljedeće sedmice pokrenuti peticiju za smjenu Ljube Ninkovića sa mjesta predsjednika Skupštine grada i dodao da 124 dana nije potpisan niti jedan akt.

-Peticiju će građani moći potpisivati u prostorijama predsjednika Skupštine grada, a postavićemo i štandove u brojnim banjalučkim naseljima. Stavićemo njegovu sliku na sto kako bi se narod upoznao sa neradnikom - rekao je Stanivuković.

Tvrdi da je dovoljno 1.000 potpisa da ga smijeni.

- Smijenićemo štetočine koje se bune protiv spomen-obilježja palim borcima Vojske Republike Srpske i koji miješaju istoriju i dva bana - naveo je Stanivuković.

Dodao je da će, paralelno, pozvati sve šefove klubova odbornika u Skupštini da bi dogovorili termin naredne sjednice.

-Banjaluka je u najvećoj fazi opstrukcije, nemamo kolegijuma, sjednica, zbog čega nema ni rada grada - pojasnio je Stanivuković.

Ističe da su, otkako je Ninković došao na funkciju predsjednika Skupštine, imali samo jednu redovnu sjednicu.

-Nisam mogao da zamislim da će na ovu funkciju doći veći neradnik. Na pečat, koji je početkom jula proglašen nevažećim, čekaju najvažnije odluke koje su usvojene na redovnoj sjednici Skupštine , a  kojima bi grad bio odblokiran. Zahtjev za novi pečat u potpunosti nije podnesen jer je predsjednik Skupštine Ljubo Ninković isti poslao imejlom Ministarstvu lokalne uprave i samouprave što ga čini nepotpunim – kazao je Stanivuković.

Ljubo Ninković rekao je da „Stanivuković, kao i gradski menadžer Bojan Kresojević iznose gnusne laži”.

- Ono kako se on ophodi prema svima je apsolutno iz fotelje opozicije. On kao matricu ponavlja jedno te isto jer je tako navikao da funkcioniše ove tri godine - rekao je Ninković.

Kako kaže, Stanivuković je teatralan, zbog čega su mu svi krivi, osim njega samoga.

- Onemogućio je da saradnici i ja uđemo u kancelarije. Molio sam ga da mi dostavi pisanu naredbu kako bih postupio daljim poslovima koji slijede pri poništavanju pečata- rekao je Ninković ističući da je Stanivuković kompromitovao pečate masi koju je pustio da uđe u Gradsku upravu i blokirao Skupštinu.

- Što se mene lično tiče, hronologija po pitanju pečata je u potpunosti gotova. Lično sam dostavio sve potrebne papire koji su bili potrebni da bi se krenulo u izradu novog pečata. On je kriv za sve što se desilo u zadnjih par mjeseci - istakao je Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana