Stanivuković najavio osnivanje gradskog prevozničkog preduzeća

J. T.
Stanivuković najavio osnivanje gradskog prevozničkog preduzeća

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je zahtjev prevoznika neprihvatljiv, da neće biti realizovan te je istakao da je danas formirao radnu grupu koja će razmatrati osnivanje preduzeća javnog gradskog prevoza.

- Tražićemo sve vrste alternativa, i boriću se u svom mandatu da mene i građane niko ne ucjenjuje - istakao je Stanivuković.

Kako je kazao, na ovaj način uzimaju četiri miliona  KM, i dodatno pola miliona iz budžeta grada.

- Budžet je raspodijeljen. Do vanredne sjednice je jedino prihvatljivo da se da do znanja, ako se ne smanje prihodi, imamo izlaz iz ove situacije - rekao je Stanivuković.

Komentarišući najavu prevoznika da će tužiti grad, Stanivuković je istakao da čim dođe do sitne promjene, šalje se zahtjev.

- Prijete tužbama meni i gradu. Zarađujete 15 godina, a čim je prvi dan skočila cijena, drugi dan šalju zahtjev - rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, preduzeća koja se u Banjaluci bave javnim gradskim i prigradskim prevozom, za sutra su najavila protest, ali i tužbu protiv Gradske uprave, jer, kako su kazali, nadležni nisu u susret njihovim zahtjevima za poskupljenje karata u javnom prevozu.

Oni su danas održali sastanak sa predsjednikom Skupštine grada Banjaluka Mladenom Ilićem i predstavnicima skupštinske većine.

Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić kazao da prevoznici ne žele poskupljenje, ali da je ono neminovnost.

- Po sadašnjim cijenama energenata, trenutno bi pojedinačna karta trebalo da iznosi 2,20 KM. Tražimo da se poštuje ugovor, a grad ga je još prošle godine prekršio - rekao je Mijić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana