Stanivuković: Na sljedećoj sjednici o dodatnim sredstvima za finansiranje Doma zdravlja

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da će na narednoj sjednici Skupštine grada 16. februara biti predloženo da se obezbijede dodatna sredstva za finansiranje Doma zdravlja u gradu.

Nakon današnjeg sastanka sa rukovodstvom Doma zdravlja Banjaluka, Stanivuković je rekao da je postignut konsenzus da budu obezbijeđena dodatna sredstva koja će biti dovoljna za nesmetan rad prvih četiri do šest mjeseci.

"Budžet predviđamo za godinu dana, ali to se mijenja iz mjeseca u mjesec. Sredstava je manje, a mi pronalazimo modalitet da sačuvamo postojeći broj radnika Doma zdravlja, da period vakcinacije, koji je pred nama, prođe u najboljem mogućem redu, a, sa druge strane, da zadržimo i preventivne mjere zaštite stanovništva", rekao je Stanovuković.

On je dodao da će Dom zdravlja u narednim danima analizirati još neke parametre i na bazi toga će imati zajednički budžetski prijedlog za koji vjeruje da će ga podržati svi odbornici.

Stanivuković je napomenuo da su ovi razgovori iskorišteni i za planiranje budućeg rada Doma zdravlja, što podrazumijeva da ova ustanova počne da radi na višem stepenu zdravstvene zaštite, a to bi bio jedan od temeljnih koraka ka realizaciji projekta gradske bolnice, saopšteno je iz Gradske uprave.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović istakla je da im je izuzetno važno veće izdvajanje sredstava iz gradskog budžeta da bi mogli normalno da rade, posebno kada je riječ o preventivnim pregledima i predstojećoj vakcinaciji.

"Konstantno smo morali da reorganizujemo rad, nosili smo veliki teret pandemije koja nas je zadesila. Uz sve to, angažman radnika Doma zdravlja bio je neprocjenjiv i sve poteškoće na koje smo nailazili uspjeli smo da savladamo zahvaljujući velikom požrtvovanju naših radnika", istakla je Todorovićeva.

Ona je napomenula da je protekla godina za zdravstveni sistem bila izuzetno teška i da je Dom zdravlja pretrpio veliko finansijsko opterećenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana