Stanivuković: Imamo novca za subvencionisanje i besplatne mjesečne karte, problem Skupština

GS
Stanivuković: Imamo novca za subvencionisanje i besplatne mjesečne karte, problem Skupština

BANjALUKA - Grad Banjaluka ima dovoljno novčanih sredstava da isplati sve subvencionisane i besplatne mjesečne karte za gradski prevoz kategorijama stanovništva koje su ranije utvrđene, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, naglašavajući da je problem tehničke prirode.

-Naime, Skupština ne želi da usvoji odluku o nastavku realizacije ove politike. To je još jedna namjerna opstrukcija Skupštine Grada i jasno pokazivanje njihovih namjera – ne žele da se Banjaluka razvija i ide ka naprijed – zaključio je gradonačelnik.

Na 23. zasjedanju Skupštine Grada, čiji nastavak je zakazan za danas, prijedlog odluke o subvencijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada nije dobio podršku.

Prevoznici u Banjaluci najavili su da od septembra neće izdavati mjesečne karte po povlašćenim cijenama, jer, kako ističu, gradska skupština nije usvojila odluku kojom se to definiše za period od sljedećeg mjeseca, što je prvi problem, a drugi je to što grad ima dugovanja prema prevoznicima za prethodne mjesece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana