Stanivuković i Drinić uručili kartice prijateljstva: Bolji život za penzionere

G.S.
Stanivuković i Drinić uručili kartice prijateljstva: Bolji život za penzionere

BANjALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je danas prve kartice prijateljstva najstarijim sugrađanima.

Tom prilikom, on je poručio kako su ove kartice, uz „Kartice zdravog djetinjstva“ – izuzetno pozitivna politika Grada.

-Riječ je o najvećim popustima u preko 25 prodajnih mjesta i najboljim mogućim cijenama. Dokaz tome jeste da jedan penzioner u, na primjer „Zoki komercu“, koje je jedno od prodajnih mjesta, hljeb koji košta do marku i 90 feninga sa ovom karticom može da kupi za 99 feninga. Dodatno, roditelji dječija kolica koja koštaju oko hiljadu KM, ista mogu da kupe za 700 KM, a sjedalicu koja je oko 400 do 450 KM, roditelji sada mogu da kupe za 200 do 250. Tome treba da dodamo i popuste na frižidere, televizore u iznosu od 100 KM – rekao je gradonačelnik.

Poručio je i to kako na sve druge proizvode takođe imaju popuste.

-U prodajnim mjestima „Moja apoteka“ taj popoust je do 12 odsto. Hvala kompanijama, firmama i preduzećima koji su prijatelji Banje Luke, hvala i tvornici obuće „Bema“ koji su omogućili 10 posto popusta na sve čizme.  Na „Nešković“ benzinskim pumpama na litru goriva dobijate 10 feninga popusta. Na ovaj način možee mnogo da se uštedi – jedna, dvije, pa čak i tri penzije. Ovo je tek početak – kazao je gradonačelnik, podsjetivši i na to da svi penzioneri i lica starija od 65 godina, kao i djeca iz porodica sa četvoro i više djece sada imaju besplatan javni prevoz.

Osnivač i koordinator „Preduzetničkog centra“ Nebojša Drinić naglasio je kako je mogo truda i energije uloženo kako bi doveli ovaj projekat do kraja.

-Želim da zahvalim svim kompanijama koje su se uključile u ovu lijepu priču. Ovim svakako ne zatvaramo krug, svi oni koji su zainteresovani mogu da se jave u „Preduzetnički centar“ i da dio njihove ponude bude i dio „Kartica prijateljstva“ Banja Luka je porodica i ovim pokazujemo da vodimo računa o svim kategorijama našeg društva – od besplatnog prevoza za određene kategorije naših sugrađana, „Kartice zdravog djetinjstva i „Kartice zdravog odrastanja“, subvencije za vrtiće i još mnogo toga.  Sve to dokazuje da je će foksu našeg djelovanja uvijek biti potrebe čovjeka – rekao je Drinić.

U ime „Udruženja penzionera“ Slavica Ilić je iskoristila priliku da zahvali gradonačelniku i njegovim saradnicima na ovako značajnoj podršci.

-Želim da se zavalim u ime svih 46 hiljada penzionera sa područja Grad, to je najugroženija kateogrija. Želim da se zahvalim gradonačelniku i njegovim sadardnicima koj isu nam omogućili sve to.  Za nas je ovo od velikog značaja jer možemo da uštedimo mnogo – kako uz „Kartice prijateljstva“ tako i zahvaljujući besplatnom javnom prevozu – rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana