Stanivuković htio da drži govor ispred UKC RS, Đajić ga ometao glasnom muzikom

G.S.
Foto: ATV

BANjALUKA - Gradonačelni Banjaluke Draško Stanivuković sazvao je danas novinare ispred UKC RS, kako bi razgovarali o sumnjivim javnim nabavkama rukovodstva ove ustanove.

Stanivuković je na nedavno održanom presu rekao da će za vikend iznijeti šokantne detalje o kriminalu u javnim nabavkama na UKC, te otkriti kako se na UKC "ne pere veš, nego se peru pare".

Na najavljenoj konferenciji za novinare Stanivuković i njegove pristalice su se pojavile s transparentom "Da li Đajić pere veš ili pere pare?".

Dočekale su ih pristalice direktora UKC sa transparentom "Dobro došla Barbi", a kako bi onemogućili održavanje konferencije, puštaju glasnu muziku, tačnije pjesmu "Ne može nam niko ništa".

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je danas da hobotnica okupljena oko gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića hoće da preuzme posao pranja, sušenja i peglanja bolničkog veša u UKC-u Srpske.

Đajić kaže da je tender za pranje, sušenje i peglanje bolničkog veša u UKC-u poništen nakon žalbe firme koja je, kako kaže, formalno u vlasništvu porodice Jelenka Lolića, a stvarno u vlasništvu Stanivukovića.

- Stanivuković mora da ode, jer on ne može upravljati sam sa sobom, a kamoli javnim institucijama. Nije on došao danas ispred našeg kliničkog centra zbog brige o našim pacijentima, nego zbog sebe i svojih interesa - rekao je Đajić nakon što je Stanivuković održao konferenciju ispred UKC-a na kojoj je rekao da Đajić "nije uspio da `progura` namješteni tender za pranje bolničkog veša, vrijedan 13,3 miliona KM, ali da i dalje to pokušava".

- Danas smo došli ovdje da pitamo doktora da li pere veš ili pare i kako je moguće da ono što su ranije plaćali 5,6 miliona danas košta 13,3 miliona maraka, kome ide ta razlika od šest ili sedam miliona - rekao je Stanivuković.

Đajić tvrdi da Stanivukvić namješta tender sebi i kako kaže, želi da zataška kriminal u gradu i rasipanje novca iz gradskog budžeta.

On je pozvao građane na sutrašnji protest ispred banjalučke Gradske uprave u 16.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana