Stanivuković: Gradićemo još brže kružni tok kod “Ekvatora”

J. Sa.
Stanivuković: Gradićemo još brže kružni tok kod “Ekvatora”

BANjALUKA - Bizarno je da je Republička urbanističko-građevinska inspekcija donijela rješenje o rušenju buduće kružne raskrsnice između zgrade “Ekvator” i tvrđave Kastel i izvedenih radova na kružnoj raskrsnici i da se vrate u prvobitno stanje.

Ovo je rekao gradonačelnik Draško Stanivuković dodajući da se raskrsnica radi u okviru modernizacije na gradskoj zemlji i da je riječ o prilagođavanju nove jednosmjerne regulacije saobraćaja u okviru postojećih regulacionih linija.

- Gradu naređuju da poruši kružnu raskrsnicu kod “Ekvatora”, što je banjalučki san. Mi ćemo to završiti sada još brže i snažnije sa više motivacije i predstaviti Banjaluci šta to znači. Naša je procjena da će ovo biti gotovo između 5. i 15. novembra - naveo je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovo je najveća kružna raskrsnica, čija je vrijednost 1,2 miliona KM.

- Rušenje kružne raskrsnice najavio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra u televizijskoj emisiji, a dva dana nakon toga mi dobijamo rješenje o rušenju - pojasnio je Stanivuković.

Naglasio je da će po završetku ove kružne raskrsnice Banjaluka dobiti najvažniji saobraćajni projekat u istoriji grada.

- Istakao je da će Gradska uprava uložiti žalbu na rješenje republičke inspekcije, jer nije u skladu sa Zakonom, odnosno prekoračena su ovlašćenja urbanističko-građevinske inspekcije - zaključio je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana