Stanivuković: Bez redukcija na linijama, za subvenciju 200.000 KM

Srna
Stanivuković: Bez redukcija na linijama, za subvenciju 200.000 KM

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da od 1. januara neće biti redukcije linija u gradskom i prigradskom javnom prevozu u Banjaluci, kao i da će grad za subvenciju javnog prevoza za januar i februar izdvojiti 200.000 KM.

"Neki su najavljivali da će doći do obustave javnog prevoza od 1. januara naredne godine, ali do toga neće doći. Neće biti redukcije linija uopšte, osim toga što će biti po zimskom redu vožnje jer je školski raspust", rekao je Stanivuković novinarima nakon sastanka sa prevoznicima.

On je rekao da je u planu Gradske uprave transformacija svih autobuskih stajališta na području Banjaluke, nakon čega će ona biti moderna, imaće internet, punjače za telefon, kao i moderne reklame, dodajući da do kraja januara očekuje da dobije prijedlog kako će to izgledati.

Stanivuković je naveo da se u narednim godinama može očekivati veće ulaganje u javni prevoz, budući da posljednji podaci govore da 10 odsto građana koristi ovu vrstu prevoza.

"Taj broj se mora povećati i mi ćemo uraditi sve moguće da što veći broj građana koristi ovu vrstu prevoza", rekao je Stanivuković.

Predstavnik "Pavlović tursa" Goran Starčević rekao je da neće biti redukcija linija javnog gradskog prevoza, da će saobraćaj na svim autobuskim linijama biti redovan i da je subvencija za prevoznike veoma značajna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana