Stanivuković: Ako SNSD ukine akcize i poskupljenja, parking će biti i besplatan

Jana Kezić
Stanivuković: Ako SNSD ukine akcize i poskupljenja, parking će biti i besplatan

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je da je danas u Banjaluci „na Dan žalosti održan neprimjeren miting, gdje je puštana i muzika“.

- Vidim da smo dobili rok do kada možemo vratiti cijene parkinga. Nije problem, on može i totalno besplatan, ako oni ukinu akcize, cijene gorova i jos mnogo toga - rekao je Stanivuković.

Objasnio je da žele da stimulišu građane da više koriste javni prevoz, te naglasio da grade i mnoge biciklističke staze u gradu.

- To se tako radi na svim mjestoma u Evropi - rekao je Stanivuković.

Na pitanje kako komentariše to što u Banjaluci manjka parking mjesta, Stanivuković kaže da je parking u zoni spora (Stara autobuska stanica) trenutno potpuno besplatan.

- Na taj naćin želimo da stimulišemo građane da se tamo parkiraju, a gradićemo parking kod Tržnice gdje će biti blizu 200 parking mjesta, a osim toga biće i više od 500 parking mjesta u naselju Palata, ne mjestu čuvene“rupr “- rekao je Stanivuković.

Problem svih gradova koji brzo rastu su, kako kaže, gužve.

- To se mora mijenjati sistemski – naglasio je.

Na pitanje zašto se on ne vozi gradskim prevozom rekao je da njegov radni dan ne može podržati takav vid prevoza.

Pred zgradom banjalučke Gradske uprave u pet do 12 okupili su se građani koji protestuju zbog poskupljenja parkinga u Banjaluci.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić, sa odbornicima SNSD-a i koalicionih partnera u Skupštini grada, saradnicima i građanima blokirao je saobraćaj kod Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana