Stanivuković: Adresa za probleme poljoprivrednika je Skupština grada

G.S.
Foto: bluzivo.com

BANjALUKA - Prvi čovjek grada kaže da razumije nevolje banjalučkih poljoprivrednika, ali da je adresa za sve njihove muke – Skupština grada.

Naime, neusvajanjem rebalansa budžeta grada, i pored donacije iz Srbije, odbornici Skupštinske većine blokirali su isplate za socijalna davanja i podsticaje kaže Draško Stanivuković, davši do znanja da mu je jasno kome odgovara blokada Banjaluke.

- Blokade odgovaraju Vladi Đajiću i Ljubi Ninkoviću. To je danas SNSD u Banjaluci. Ja razumijem ove ljude ali adresa za njihove probleme  je Skupština grada. Neusvojen rebalans. Na žalost, poljoprivrednici su politički instruisani i to je vidljivo. I pored svega ja imam razumijevanja za njih, želim im svu sreću, sve najbolje u idućoj godini, Banjaluka će biti tu uz njih, potrebno je bilo samo da bude usvojen rebalans koga nema i posljedice toga će se itekako osjetiti. Nama, pored podsticaja za poljoprivrednike,  od nove godine prijeti da stane i javni prevoz, socijalne kategorije takođe nisu dobile podršku od grada, ali adresa za sve je Skupština grada i neusvojen rebalans, i pored donacije koju smo obezbijedili, kazao je komentarišući današnji protest poljoprivrednika, banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković.

Poljoprivrednici su nezadovoljni zbog neisplaćenih subvencija od strane grada u iznosu od 1.380.000 maraka. Kako su i najavili na ulice su izveli traktore i krenuli u vožnju kroz centar do Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana