Stanivuković: 2,2 miliona evra za izgradnju škole u Adi stiže iz Srbije najkasnije iduće sedmice

GS
Foto: A. Čavić

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je na današnjoj sjednici Skupštine grada da bi na račun Grada najkasnije iduće sedmice trebalo leći 2,2 miliona evra za izgradnju škole u Adi.

U pitanju su sredstva koje Banjaluka treba dobiti od Republike Srbije.

On je realizaciji ovog projekta govorio tokom rasprave oko zaduženja grada Banjaluka.

Kazao je da je Banjaluka pokrenula „ogromne procese“ i najavio da će u junu biti pokrenut međunarodni javni poziv za odabir idejnog riješenja za najveći gradski park.

– Ide raspisivanje javnog poziva za odabir izgleda Centralnog spomen obilježila ali neće ići medjunarodne javni poziv, jer ne želimo da neko iz inostranstva određuje kako će izgledati taj spomenik – kazao je Stanivuković.

Kazao je daće biti izgrađeni vidikovac na Banj brdu, stadion i atletska staza. Dodao je da je cilj da se urede i plaže oko Vrbasa, kako bi se grad što više povezao sa svojom rijekom.

Stanivuković je precizirao i da će fontana u parku Mladen Stojanović sa svim okolnim elementima koštati oko 200.000 maraka.

U pitanju je replika nekadašnje fontane iz parka Petar Kočić.

– Moram naglasiti da se radi o donatorskim sredstvima, Grad neće imati troškove. To je poklon ljudi koji vole ovaj grad. Ja jedva čekam da se ta fontana vrati, jer budi mnoge uspomene, a vjerujem da i mnogi Banjalučani jedva čekaju – rekao je Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana