Stanišićima pomoć od 6.000 KM

Vesna Popović
Stanišićima pomoć od 6.000 KM

Banjaluka - Bez pomoći Gradske uprave ne znam kako bih zbrinuo stoku ove zime, jer štalu, koja je uništena u požaru 22. decembra, ne možemo koristiti. A ovce i kokoši nam znače mnogo, jer od njih živimo.

Rekao je to u petak Željko Stanišić iz Potkozarja prilikom posjete gradonačelnika Slobodana Gavranovića njegovoj porodici.

Tom prilikom Gavranović je ovom ratnom-vojnom invalidu uručio pomoć vrijednu 6.000 KM. Stanišić je dobio građevinski materijal za obnovu štale.

- Hvala gradonačelniku što je našao načina da nam pomogne. Moja porodica ima osam članova od deset do 70 godina i niko nije zaposlen. Od stoke živimo, a šta bismo sa njom ako ne obnovim štalu - kazao je Stanišić.

Kada je vidio kamion sa građom i pomoć koju mu je grad dodijelio, sa vidnim olakšanjem na licu Stanišić je istakao da će odmah krenuti u sanaciju uništenog objekta.

- Zima je i moramo iskoristiti lijepo vrijeme kako bismo napravili krov da što prije smjestimo stoku. U požaru smo izgubili skoro svu hranu za nju - sijeno i žito, pa se brinem kako ću je prehraniti tokom zime. Nešto malo hrane smo uspjeli da spasimo i sva je sada mokra. Pokušavamo da je osušimo i vidjećemo koliko ćemo moći da iskoristimo - kazao je Stanišić.

Dodao je da su mu u toj nesreći pomogle i komšije. Oni su u četvrtak pomogli da se raščisti krš koji je ostavio požar, da bi sve što prije bilo pripremljeno za stavljanje novog krova na štalu.

Gavranović je podsjetio da je jutro nakon požara obišao Stanišiće.

- Požar je izbio zbog loših instalacija. S obzirom na to da su Stanišići izbjegli iz Bugojna i da su bez ikakvih primanja, te da je riječ o porodici ratnog vojnog invalida, kojem je dr Dragan Kostić izvadio metak iz srca tokom rata, odlučili smo da pomognemo - naveo je Gavranović.

Dodao je da je grad obezbijedio pomoć od 6.000 KM.

- Od toga je 500 KM dato u novcu, da bi mogli da plate radnike i kupe nešto od materijala, ako zatreba, a ostalo je potrošeno na kupovinu građevinskog materijala. Dopremljen je jedan dio građe, crijep je obezbijeđen, a kada završe sve radove, samo treba da se jave Službi Civilne zaštite, koja će se pobrinuti da crijep bude isporučen odmah idući dan - objasnio je Gavranović.

Naglasio je da će Centar za razvoj i unapređenje sela obezbijediti određen dio hrane za stoku.

Zahvalnost

Naglasio je da je zahvalan Gradskoj upravi na pomoć, ali i Vatrogasnoj brigadi, koja je brzo nakon poziva intervenisala.

- Iako su došli veoma brzo, sve je izgorjelo. Sreća u nesreći je da vatra nije zahvatila porodičnu kuću, koja je blizu štale - rekao je Stanišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana