Stanić: Grad i prevoznici moraju naći rješenje

GS
Stanić: Grad i prevoznici moraju naći rješenje

BANjALUKA - Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije u Banjaluci Velibor Stanić smatra da grad i prevoznici što prije moraju pronaći rješenje po kojem bi gradski prevoz nastavio da funkcioniše, pogotovo ako se, kako je najavljeno, đaci početkom septembra vrate u školske klupe u normalnim okolnostima, saopšteno je iz ove stranke.

U saopštenju se navodi da prevoznici na području grada Banjaluka tvrde da su u ogromnim gubicima i da postoje šanse da se, ukoliko ne budu subvencije od Gradske uprave, gradski i prigradski prevoz od septembra ili oktobra potpuno zaustavi, te da se firme možda i ugase.

Stanić je rekao da je pandemija nanijela štetu svima, jer prevoznici na gradskim i prigradskim linijama već godinu i po dana voze prema redukovanom redu vožnje i još niko se nije vratio u normalan proces rada. Na snazi je redovni ljetni režim, po kojem su vozači gradskog prevoza vozili i prije vanredne situacije.

On je naveo da je cijena jednodnevne, ali i mjesečne karte ostala nepromijenjena, bez obzira što prevoznici već 17 mjeseci ne voze u punom kapacitetu.

"Tu su na gubitku i prevoznici, koji su nezadovoljni brojem putnika, ali i građani koji su zakinuti, jer je veliki broj polazaka zbog mjera Kriznog štaba ukinut još prošle godine", kaže Stanić, koji je i odbornik u gradskoj skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana