Stanić: Dobro se zapitati koga je Banjaluka izabrala za gradonačelnika

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA- Odbornik Ujedinjene Srpske u banjalučkoj Skupštini grada Neven Stanić rekao je da je šokiran priznanjem Ivana Begića da mu je Draško Stanivuković naredio da skrnavi "krivi sat", spomenik žrtvama zemljotresa u Banjaluci.

"Izgleda da smo sve vrijeme pogrešnu osobu krivili za skrnavljenje spomenika, krivili smo i osuđivali potrčka, a ustvari građani Banjaluke su izabrali za gradonačelnika onog koji je stvarni tvorac te ideje i tog djela. Treba se dobro zapitati koga su građani Banjaluke izabrali za prvog čovjeka grada i na šta je sve spreman da dođe do cilja", istakao je Stanić.

Stanić je naveo da suština i nakaradnost cijelog snimka, koji je juče objavljen u javnosti, govori koliko je politika prljava i koliko su prijateljstva krhka i interesna kada se najbliži saradnici snimaju u audio, pa čak i video formatu s ciljem diskreditacije i ucjenjivanja jedni drugih.

U javnost je juče izašao audio-snimak na kojem Jelena Trivić prijeti bivšem odborniku u banjalučkoj Skupštini Ivanu Begiću. Tokom žestoke svađe, između ostalog, Trivićeva spominje incident koji je Begić napravio kada je oskrnavio simbol sjećanja na posljedice stravičnog zemljotresa koji je Banjaluku pogodio 1969. godine - "krivi sat", postavljajući na njega saobraćajne znakove.

Begić joj je odgovario da ga je Stanivuković na to natjerao. Na snimku se čuje i Stanivuković koji pokušava da opovrgne Begićeve tvrdnje, ali je Begić uporno tvrdio da ne govori istinu i da ga je na to natjerao aktuelni gradonačelnik Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana