Sportski centar Borik priprema rekonstrukciju i sanaciju Pozorišne sale

G.S.
Sportski centar Borik priprema rekonstrukciju i sanaciju Pozorišne sale

BANjALUKA - Sportski centar Borik u 2024. godini ulazi u značajan projekat ka unapređenju svojih sadržaja, rekao je ovo Nenad Talić, direktor SC Borik.

Talić je boravio u Sarajevu gdje je potpisao ugovor o podršci Ministarstva za civilne poslove BiH za izvođenje radova u Pozorišnoj sali u Sportskoj dvorani Obilićevo.

Talić je izrazio zahvalnost Ministarstvu za pruženu podršku, dobijenu putem otvorenog konkursa, koja će biti doznačena krajem januara, a ključna u realizaciji planiranih radova. Konkretno, inicijativa odnosi se na rekonstrukciju sjedećih mjesta u sali, a ima za cilj stvaranje prostora koji će podržavati kulturne i umjetničke događaje te doprinijeti cjelokupnom društvenom i kulturnom životu zajednice.

Posjeta Sarajevu okončana je sastankom i sa Srđanom Amidžićem, Ministrom finansija i trezora BiH.

Ovim sastankom otvorena su vrata za razgovore o dodatnim vidovima pomoći Sportskom centru Borik. Podrška dolazi u ključnom trenutku, s obzirom na to da Sportska dvorana Borik obilježava svoju 50. godišnjicu u 2024. godini. Osim rekonstrukcije Pozorišne sale, planirano je unapređenje i modernizacija drugih sportskih i kulturnih sadržaja kako bi se Centar prilagodio potrebama zajednice i ponudio još bolje uslove korisnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana