Spektakularna pobjeda Vavrinke za plasman u finale RG!

Agencije
Spektakularna pobjeda Vavrinke za plasman u finale RG!

Sten Vavrinka plasirao se u finale Rolan Garosa pošto je poslije pet setova i velike borbe savladao Endija Marija, 7:6, 3:6, 7:5, 6:7, 1:6

Bio je ovo 18. međusobni susret Britanca i Švajcarca, a Vavrnika je uspio da ostvari osmi i da se tako revanšira za poraz u Bulonjskoj šumi prošle godine, takođe u borbi za finale.

Ovim trijumfom Vavrinka će se preskočiti srpskog tenisera Novaka Đokovića na ATP listi.

Zaista smo prisustvovali nevjerovatnom meču, možda i najboljem u dosadašnjem dijelu 2017. godine. Tokom svih pet setova prštalo je na sve strane, a na kraju je ipak presudio četvrti set koji je Vavrnika dobio u taj-brejku. To je sasvim slomilo Marija, koji u petom setu nije imao nikakvu šansu protiv Švajcarca.

Već od starta meča vidjelo da bi ovo mogao da bude veoma dugačak i spektakularn meč, a upravo to se i desilo u nastavku duela. Koliko je Vavrinka bio dobar pokazuje broj vinera, pošto je uspio da ostvari čak 87. Kada dodamo da je igrano na šljaci ovo nam djeluje kao nemoguća brojka.

Ovim trijufom Švajcarac se plasirao u drugo finale Rolan Gorasa, pošto je prethodno 2015. godine u borbi za trofej pobjedio Novaka Đokovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana